Knedlíky jako od babičky ...
Knedlíky z bramborového těsta jsou tradiční přílohou v české kuchyni. Oblíbená kombinace je například knedlíky kombinovat s uzeným masem a se špenátem. Lehce osmažené s cibulkou ale můžou být i rychlou večeří, připravují se také v různých sladkých úpravách. S těstem a vařením domácích bramborových knedlíků si poradí každý.
Je to poměrně snadné i rychlé, a je skutečně zbytečné používat různé sypké směsi nebo polotovary. Ty se vlastnoručně vyrobeným bramborovým knedlíkům nemůžou v žádném případě vyrovnat. Na těsto existuje mnoho různých receptů, ale základem jsou vždy uvařené nastrouhané nebo rozemleté brambory, mouka, vejce a sůl. Jednodušší těsto asi skutečně neexistuje.
1) Pokud náhodou bramborové knedlíky všechny nesníte, můžete je bez problémů zamrazit. Před dalším podáváním je pouze ohřejete v páře…
2) Těsto z vařených brambor se připravuje nejlépe z brambor, které se uvaří ve slupce den předem.
Recepty na bramborové knedlíkyHledáte recepty na bramborové knedlíky, nebo jinou přílohu? Mnoho receptů nejenom na přílohy najdete na největším gastroportálu v ČR MilujiVareni.cz.
Bez pořádného hrnce to nezkoušejte.Každý knedlík se musí vařit v kvalitním hrnci. Bez hrnce a dalších kuchyňských pomůcek si nepřipravíte skoro žádný recept. Vyměňte už konečně svůj starý hrnec, dopřejte si kvalitní vaření.
Video recepty - příprava knedlíkůNechte si inspirovat videorecepty ve kterých vám šéfkuchař Radek Šubrt předvede, jak jednoduchá je příprava domácích knedlíků! Připravte si knedlíky doma, bez prášků a s opravdovým profesionálem!